Skip to content
Themaworkshop 
Contextgestuurd HR-beleid

Krappe arbeidsmarkt? Gebruik 4 soorten context voor een stabiel personeelsbestand.

In de huidige tijd van personeelskrapte is het vinden van personeel één ding. Ze behouden is nog een veel grotere uitdaging.  Onze boodschap daarbij zal je wellicht verrassen: Medewerkers verlaten geen managers; ze verlaten contexten waarin zij geen win-win ervaren, waarin zij zich niet kunnen onderscheiden of waarbinnen ze geen waardevolle contacten opbouwen. Dat proces begint al vanaf de eerste werkdag. Het probleem én de oplossing voor een lage instroom en hoog verloop van talent liggen dan ook in de aanwezige context.

Een krappe arbeidsmarkt mag geen excuus zijn voor langdurig personeelstekort, want daarmee hol je je personeelsbestand van binnen uit. Als HR-manager maak je dus juist in deze tijd het verschil wanneer je beleid gaat voeren dat de context van een team, een afdeling en de organisatie centraal stelt. Zonder toe te geven aan elke gril van die cruciale medewerker of mee te gaan in een salaris- en voordelenopbod waarmee je je interne arbeidsvoorwaardenbeleid uit balans trekt. Door het werken met 4 soorten context benut je alle kansen om duurzaam aan een stabiel personeelsbeleid te bouwen. Deze dagworkshop geeft je de handvatten om hier direct mee aan de slag te gaan. 

Inhoud Workshop

In deze interactieve workshop:  

  • leer je aan welke contextknoppen je kunt draaien, zodat je door het juiste talent gevonden wordt.
  • leer je aan welke contextknoppen je kunt draaien, zodat bestaand talent onderdeel wil blijven van jouw organisatie.
  • leer je een gestructureerde aanpak om de 4 soorten context voor samenwerking centraal te stellen in jouw eigen HR-beleid.
  • krijg je handvatten om instroom en retentie MT-breed op te pakken, zodat beleidskeuzes in de organisatie elkaar aanvullen en versterken.  

Opbrengst

Na deze dagworkshop kun je in combinatie met het boek ‘Leidinggevenden zijn Contextmakers’ zelfstandig de eerste stappen zetten richting contextgestuurd HR-beleid in jouw organisatie. Je kunt op jouw eigen HR-afdeling direct aan de slag om via contextveranderingen nieuw talent aan te trekken en bestaand talent verbonden te houden. Daarmee investeer je in cruciale kennis en vaardigheden om de instroom én retentie in jouw organisatie duurzaam te verhogen. Zo kun je ook voorkomen dat jouw personeelsbestand in een krappe arbeidsmarkt steeds verder onder druk komt te staan. 

Trainers

Deze HR-dagworkshop wordt gegeven door één van de auteurs van het boek ‘Leidinggevenden zijn ContextMakers’ en één van onze context-experts die als HR-professional veel ervaring heeft met het voeren van contextgestuurd HR-beleid.

Iets voor jou?

Deze dagworkshop is bestemd voor HRM professionals met enkele jaren management-ervaring. 

Praktisch

Wanneer:  Dinsdag 23 mei van 09.30 – 16.30 uur

Waar: Gorinchem

Deelnameprijs:   €745,- ex. btw. 

Deelnameprijs is inclusief ons boek ‘Leidinggevenden zijn Contextmakers’, werkdocumenten, lunch en borrel na.