Skip to content

Deze tool is speciaal interessant voor leidinggevenden die handvatten zoeken om functioneringsvraagstukken in hun team of organisatie op te lossen.

Medewerkers komen doorgaans niet bij een organisatie werken om dwars te liggen. Toch hebben leidinggevenden met regelmaat te maken met:

  • de medewerker die steeds weigert het nieuwe systeem te gebruiken.
  • de ‘ja, maar…’-medewerker
  • dat team dat hun nieuwe collega’s na een fusie als een enge ziekte uit de weg gaat.
  • dat groepje medewerkers dat in de vergadering  doorlopend kritiek levert.

Hoe kunnen leidinggevenden dit gedrag gaan begrijpen? En, veel belangrijker: Wat kunnen ze eraan doen?  Om hier slimme oplossingen voor te vinden moeten ze begrijpen dat mensen in groepen altijd persoonlijke belangen nastreven. Mensen maken in hun hoofd een soort winst & verliesrekening van gedrag: ‘Hoeveel levert dit gedrag mij onderaan de streep op?’  Deze berekeningen kunnen ervoor zorgen dat medewerkers in het dagelijkse werk gedrag laten zien dat een goede samenwerking in de weg staat.

Als contextmaker kunnen leidinggevenden de Winst & Verliesrekeningen van medewerkers beïnvloeden. Zo kunnen ze  contraproductief gedrag verminderen en samenwerking stimuleren. 

Wat gaan we doen?

In deze workshop leren leidinggevenden gedrag van medewerkers te analyseren op basis van de persoonlijke belangen die eraan ten grondslag liggen. 

  • Ze ontdekken hoe menselijk gedrag in groepen doorlopend gestuurd wordt door het streven naar veiligheid en/of status in de groep.
  • Ze ervaren zelf hoe de winst & verliesrekening bij hen werkt als ze in een groep op anderen reageren. 
  • Ze gaan inzien hoe ongewenst gedrag in een groep voor de betrokkene(n) een logische aanpassing is op de heersende omstandigheden. 
  • Met behulp van de tool verkennen ze creatieve oplossingsmogelijkheden die ongewenst gedrag van medewerkers kunnen ombuigen in gewenst gedrag. 

Deze workshop draagt erin bij dat je als contextmaker de oplossing voor gedragsvraagstukken in teams sneller gaat vinden in contextaanpassingen in plaats van het vervangen van mensen. Want daarmee offer je doorgaans ook veel expertise en werkervaring. Zo blijf je als contextmaker stevig aan het roer staan als je te maken krijgt met gedrag waar je een oplossing voor moet vinden. 

Voor wie?

Deze workshop is ontwikkeld voor mensen die in een leidinggevende rol werkzaam zijn, zodat zij elkaar kunnen inspireren met hun ervaringen als leidinggevende. 
 

In-company:

€ 2.495 voor 6 deelnemers inclusief tool per deelnemer.

€ 250 per bijkomende deelnemer inclusief tool, max. 12 deelnemers per groep.

Tarieven zijn exclusief btw en reiskosten.

 

IN-COMPANY

Vanaf 6 t/m 12 deelnemers

Meer context maken?
Hoe bouw je aan een sterke eenheid en productieve teams?
Hoe creëer je een omgeving waarin mensen elkaar nodig hebben?
Hoe zorg je ervoor dat aanspreken geen kansloze missie wordt?