Skip to content

De Wij vs. Zij- workshop bevat onmisbare kennis als je verbinding in teams en in de organisatie hoog op de agenda hebt staan.

Medewerkers kunnen zich namelijk op basis van allerlei onderwerpen met elkaar verenigen en ook weer opsplitsen in subgroepen. Dit is uniek voor mensen en heeft een groot voordeel: We kunnen ons verbinden met mensen waar we niet mee verwant zijn en die we niet eens goed kennen. Dat wil zeggen, zolang de omstandigheden ons daartoe uitnodigen. Anders valt een groep net zo gemakkelijk weer uit elkaar en zie je interne WIJ vs. ZIJ-effecten ontstaan die de samenwerking juist flink kunnen belemmeren.

Leidinggevenden kunnen deze omstandigheden beïnvloeden. In deze workshop leren en ervaren ze hoe ze een speelveld voor medewerkers kunnen creëren waarin het WIJ-gevoel in de organisatie en het team wordt versterkt.

Tool bij Workshop Wij vs. Zij-effecten

Wat gaan we doen?

In deze workshop ervaren leidinggevenden hoe de huidige context in je organisatie invloed heeft op WIJ vs. ZIJ-effecten en hoe zij daar vanuit hun cirkel van invloed grip op kunnen hebben.

  • Ze ervaren zelf hoe mensen op basis van willekeurige onderwerpen spontaan met elkaar verenigen en ook weer in subgroepjes opsplitsen.
  • Ze leren systematisch kijken naar het huidige speelveld in de organisatie. Welke elementen versterken het WIJ-effect en welke elementen nodigen juist uit tot WIJ vs. ZIJ-gedrag in de organisatie?
  • Met behulp van de tool en de begeleidende vragen komen ze tot inzichten waar de huidige context nog ruimte biedt voor verbetering van het WIJ-gevoel.

Niets is hierbij conceptneutraal. 

Voor wie?

Deze workshop is ontwikkeld voor mensen die in een leidinggevende rol werkzaam zijn, zodat zij elkaar kunnen inspireren met hun ervaringen als leidinggevende. 
 

In-company:

Deze workshop is in-company mogelijk vanaf 5 deelnemers. Wil je eerst ontdekken of deze leergang en de achterliggende visie iets voor jullie is? Start dan met de Masterclass (4 uur).

 

Vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Meer context maken?
Hoe buig je ongewenst gedrag via de context om naar gewenst gedrag?
Hoe zorg je ervoor dat mensen met vertrouwen in samenwerking zullen investeren?
Hoe creëer je een omgeving waarin samenwerking vanzelfsprekend is?